dinsdag 8 november 2016

Recept van de maand November: Caldereta

Eén van de favoriete Filippijnse gerechten is de Kaldereta of Caldereta. Het is een hartig vleesgerecht dat kan bestaan uit geitenvlees, rundvlees of varkensvlees gecombineerd met aardappelen, wortelen, tomatensaus, en lever  of plakken lever. Het is een populair gerecht dat geserveerd wordt tijdens speciale gelegenheden.
Dit recept is voor circa 10 personen

Ingrediënten:
2 eetlepels plantaardige olie
1350 gr. runderlappen, snijd deze in grove blokken van circa 3 cm
450 ml. Water
1 zakje Mama Sita’s Caldereta (pittige saus) Mix
75 gr. aardappelen, snijd in blokjes van 2,5 cm
75 gr. Wortelen, snijd deze in blokjes van 2,5 cm
1 st. Rode paprika, snijd ze in grove stukken
75 gr. doperwten
40 gr. Ontpitte groene olijven (optioneel)


Bereidingswijze:
Verhit de olie in een pan en bak de blokjes rundvlees aan tot deze dicht geschoeid is.
Voeg het water toe en breng het aan de kook, zet het vuur iets lager en laat het zacht sudderen.
Als het vlees gaar begint te worden voeg je de aardappelen en wortelen toe en stoof deze mee.
Voeg de Mama Sita’s Caldereta mix toe en roer deze door het vocht.
Tot slot voeg je de rode paprika, doperwten en eventueel de olijven toe.
Kook het geheel gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten